I datasalen

Vi ska har två lektioner efter varandra i datasalen. Först hade vi hälsukunskap där vi skulle skriva en uppsats om en folksjukdom. Nu har vi modersmål och vi ska skriva slutarbete. De som är bra är att det är fredag. Nu ska kag snart in på lwktion så jag skriver mera senare.
//Sofia

Modersmål

Nu har jag modersmål. vi skriver slutarbete som ska vara inne nästa veckas fredag. Jag ska sen till J efter skolan om jag minns att jag ska me hennes buss ;) Så jag vet inte om de dyker upp några flera inlägg idag. 
//Sofia

Dagen i korthet

Jag skriver om dagen i korthet. Efter skolan så steg jag av bussen där vi skulle samlas för att sedan åka iväg och bowla. De gick bra och jag tror och hoppas att alla  hade en rolig stund. Sen fick jag skjuts hem, när jag var hemma så åt jag mat och sen spela jag lite på mobilen och försökte göra en obegriplig matte läxa. Jag gick sen och städa skåpet där tv står på viöket resulterade två tomma lådor ;) så nu kan jag städa lite till som i garderoben skulle behövas men skulle ta sjukt länge :P
haha. Men nu ska jag kolla vad jag har för lektioner i morgon och sen göra eventuella läxor. Bjuder på en bild jag tog för 10 minuter sen när jag provade mina gamla glasögon :P

I skola

Nu är det rast, jag har 40minuters rast :P Idag ska jag då och bowla, gjorde hjärtformade bröd som jag ska äta i bussen. Jag har inget intressant att skriva så jag vet inte om jag bloggar mera ikväll. Får se, ska ju atäda också. 
//Sofia

Idag...

har jag diskuterat med J på "fejjan" sen har jag städat hela skrivdordet förutom på ett ställe. De är lite svårt att beskriva men de är som en "låda" på mitten av skrivvordet så om man öppnar låcket så är det en spegel där och så jag massor med nagellack där. Men i morgon är det power club och vi ska och bowla så jag har ingen aning om när jag är hemma men då ska jag i alla fall städa skåpet där tv står. Eller 4 lådor ska jag inte städa eftersom i två av dom är det filmer i och se två andra så behövs inte städas. Så då har jag tre lådor och två skåp jag ska fixa i morgon. Nu ska jag laga matte läxan och sen ska jag gå och sova. Glöm inte bort frågestunden lite längre ner. 
//Sofia
 

I skolan...

Just nu sitter jag i den historiska koridoren blandat med språk :P haha. Jag har hällsukunskap nu och sen gymnastik. Jag har ingen lust att vara i skolan jag vill hem sålänge jag är på humör att göra nått. Nu ska jag söka efter J ;)
//Sofia

Dittan och dattan!

Såhär ligger läget just nu. Jag orkar inte blogga varje dag mera så jag vet inte om jag ska sluta blogga förgott eller bara blogga när jag har nått att skriva om? Vad tycker ni? Mina planer inför sommaren går sisådär med men jag ska nog få det att funka på ett eller annat sätt. Jag jar även funderat på att örja godis strejka jag gjorde debi 7:an typ lite mindre än ett halv år. Så om jag skulle klara mig till sommaren i alla fall så skulle jag vara nöjd. Jag ska tänka igenom saken. Jag har ien lust att göra nåt alls. Halsen är sjuk och jag är inte på humör. Borde spela in en uppsats jag skrev men eftersom jag inte har fått den rättade versionen tillbaka så orkar jag inte göra den. Nu ska jag gå och muntra upp mig med nåt. Minns att frågestunden pågår just nu så skicka frågor. Dagensblogg vinnare kommer upp när jag orkar starta datorn ;)
//Sofis

Frågestund

Nu kör jag igång en frågestund här på bloggen så nu har ni chansen att fråga vad ni vill och hur mycket ni vill. Jag kommer svara på dem om jag får några nästa veckas söndag. Så nu är de bara att fråga på. Men endast på detta inlägg tackar :) 
//Sofia

Dagens blogg

Nu kan ni anmäla er till dagens blogg. Kommentera endast till detta inlägg: Jag är med eller nåt liknande för större chans kan ni kommentera flera gånger. Vinnaren kommer upp i morgon nångång på kvällen. Sen kommer det upp en frågestund imorgon också så då får ni fråga vad ni vill och hur mycket ni vill ;) Så håll utkik.
//Sofia

Dag 18 vilka apparater, mobiler, kameror och datorer har vi

Dag 18 detta kommer bli ganska så ointressant men men ;)
Vi har tre stycken tv i tre olika storlekar ;)
Vi har rätt så många mobiler men de som används nu är: HTC one X, Samsung Galaxy S II och Samsung Galaxy XCover sen en Nokia som jag inte kommer på vad heter ;) Sen har jag då en system kamera sen har vi tre kompakta digital kameror en grå gammal sen en rosa som jag använde förut och sen en röd ny som mamma använder alla är Canon men nu kommer jag inte på vad de heter :P Sen kommer vi till datorer då vi har en funktionär som är av märket hp sen har vi en bärbar dator som är också av märket hp sen har jag en egen av märket acer och sen har ju min lillebror en IPad av märket apple som han använder i skolan. De var nog allt.
//Sofia

Dag 17 vilka tidningar jag läser

Dag 17 jag bytte plats med dagens blogg den kommer lite senare...
 
Jag läser FRIDA tidningen eller jag prenumenerar på den så jag får den hem skickt. 
Sen brukar jag läsa Hippos tidningen fast den är på finska men den får jag också hem skickat så jag brukar i alla fall blädra i den ;)
Ibland köper jag ocjså Hästmagasinet och där finns de bra artiklar på ridövningar och hur man kan förbättra sitsen och sån som kan va bra att veta ;)
Ibland brukar jag även köpa hem Häst fukus den tycker jag inte är lika bra men ibland kan det finnnas nån bra artikel där också :) 
Men de är nog de jag läser :P
//Sofia

Dag 16 mina topp fem julklappar iår

Dags för dag 16 nu då.
//Sofia

Dag 15 mina favoritbloggar jag läser och varför

Här kommer dag 15.
Jaa, jag vet inte om jag har några riktiga favoriter men jag läser min kompis blogg och några andras som:
Jennica: Jag läser Jennicas blogg eftersom hon skriver bra inlägg och hon är min bästakompis som jag har som också rider vid samma stall som mig och vi är ganska lika på nåt konstigt vis ;) Så checka gärna in hennes blogg :)
 
Barry: Jag läser hans blogg för att följa med i hans liv lite och se hur han och hans hästar utvecklas. Om ni har kollat på ponnyakuten 3 så känner ni nog igen honom därifrån men checka också in denna blogg :)
 
Sen läser jag också flera men jag tänker inte skriva alla här på bloggen.
//Sofia

Dag 14 min mobil och mobiler jag har haft

Här kommer dag 14 en aning försent ;)
Här är de mobiler jag har ägt och den som är lägst ner till höger är den jag har nu. 
//Sofia

Dagen i kort version

Min dag har varit helt okej. Vi hade hällsukunskapa prov idag och de gick sisådär. slutarbetet kommer aldrig bli klart har jag på kän. Jag kommer inte att avslöja nåt om mina sommar planer fören allt är klart. Men jag kan avslöja så myket att de inte kommer bli en lat sommar i alla fall. :P Jag har nu varit på kalas och skrattat åt opassande ord hahhaa och sen har jag kollat på 2 och en halv film om hästar de är en samlar box men har väll fyra dom jag inte jar men som jag ska skaffa. Nu har mitt lillfinger ett annatliv för tillfället hahah. Men nu ska jag gå och sova eftersom jag kommer att somna om jag kollar mera filmer. Kollar dom för att gå mer ide'er yill slutarbetet fast jag redan har sett dom ett antal gånger redan. Men ni får ha det så bra.
//Sofia

Ligger nere

Jag bloggar inte så mycket och de syns också på statistiken men jag har inget att blogga om eftersom de händer bara samma saker som: skolan, kommer hem äter mellanmål, surfar på mobilen om inte datorn flippar totalt, kollar lite på you tube, kollar kanske lite på tv, gör läxor, chattar med kompisar, planerar sommaren och går och sova. 
Eftersom det är svinkallt där ute så har jag även kallt i mitt rum eftersom om det är kallt ute är det kallt i mitt rum om de inte är -15 grader så är det ganska varmt om det är sommar är det svalt i mitt rum. Fast jag har på värme i rummet så är det nästan på minusgrader här väldigt irriterande. Hatar vintern, vill ha sommaren nu! Nu ska jag kolla lite nät affärer på nätet ska kolla om jag hittar nån film jag skulle vilja ha eller vet men jag vet inte var den finns så de ska jag kolla sen ska jag kanske söka om jag hittar nåt vettigt att köpa åt mig i hästväg också. Typ strumpor och nån tröja eller nåt till sommaren efter som jag har hål på mina ridstrumpor och vill hitta nå färger som passar med gråa ridbyxor och med blåa och med bruna ;påbetat blev ganska tråkigt inlägg och inga bilder men jag har inga bilder att visa eftersom jag är på iPad:en. 
//Sofia 

ponnyakuten

Jag vet att jag inte bloggar så ofta men jag har inget att bloggen om. Men ikväll så kpmmer första avsnittet av ponnyakuten så alla hästintresserade som vill kolla sätt på barnkanalen 20.15 (finsk tid) :) Jag mobilbloggar igen så jag ursäktar alla stavfel som kommer;) 
//Sofia

nivå 0

Jag vet att min bloggning ligger på nivå 0 just nu. Men de är för jag inte har tid, har inget att skriva om, orkar inte eller att jag gör allt annat än bloggar t.ex youtube :) ett tips kolla inte på nåt klipp om de är sent och de är skola dan efter de skiter sig helt. Man kan inte sluta titta och säger en till bara sen går jag och sova. Men då sitter man där och kollar tills man kollar på klockan och ser att den är 3 på natten harkel detta har hänt mig men då var det inte till trw utan till ett och så kom jag på att jag skulle skriva finska ord också så då blev de fart på :P Jag mobil bloggar så jagursäktar alla stavfel ni kommer att hitta här.Nu ska jag hitta på nåt roligt att göra.Ha det gött igelkött. ;)
//Sofua

I skolan

Nu är jag i skolan. Försöker komma på samarbeta övningar. Jag har power club idag.//Sofia

God morgon!

Om 37 minuter så kommer bussen. Så jag håller på och ställer mig nu. Idag har jag matematik, samhällslära och två lektioner företagssamfostran eller va de nu heter. Jag vet inte hur många inlägg de kommer idag men de visar ju sig srnare. Nej nu ska jag göra nått vettigt och inte ligga tvärsöver sängen och blogga ;)
//Sofia

Dag 13 mina bästa vänner

Här kommer dag 13.
 
Mina alldra bästa vänner är nog: Ellinor (My) och Sofia (inte jag ;)) sen brukar Emma vara med oss också. Sen brukar jag också vara med Jennica (Jenkki) vi brukar ha intressanta samtals ämnen haha ;) Hennes blogg hittar ni här! De är mina vänner som jag är med mest. Sen är jag ju nog med andra också som: Amanda, Emma (Boris), Ella, Viktoria (Vikke), Caroline (Carco). Ja de var väll de. Sen utanför skolan så är nog mina bästa vänner nog: Alexandra (Alex) hennes blogg hittar ni här och Charlotte (Lotte) hennes blogg hittar ni här de var väll nog alla ;) 
//Sofia

Youtube videor...

Jag sitter just nu och kollar på videor på youtube haha ;) Jag har kollat på lite olika först lyssna jag på musik sen kolla jag några videor på två sånger som jag tyckte var bra om ni vill kan jag lägga upp den på bloggen så kommentera om ni vill att jag ska lägga upp dom på bloggen ;) hahah juu sen kolla jag på en som min kompis har tipsat om vi kolla på videor när hon var här på nyåret och jag hade tråkigt så jag kolla vidare vilket slutade med att jag låg och gapskrattade åt en video :P juu kan också lägga ut nån video från dom också bara att kommentera :D Jag ska antagligen gå och sova nu så jag vaknar nån gång i morgon också så jag kan blogga onödiga inlägg eller nåt liknande :P Kommer att lägga upp nästa 20 dagars listan nån gång i morgon också ifall jag inte glömmer bort det ;) Nej men nu ska jag gå och sova så ni får ha det så gött så uppdaterar jag mer imorgon eller igentligen idag aa men god natt på er ;)
Random bild ;)
//Sofia

Dag 12 fem favoritbilder från julen 2012

Här kommer bilderna :)
Jaa de kanske inte var alla mina favoriter men om de inte är en favoritbild så är det på nåt jag gillar på bilden ;)
//Sofia

Dag 11 mina favoritlåtar

Här kommer fyra låtar jag brukar lyssna på mest de två högst uppe ;)
//Sofia

Dag 10 mitt husdjur

Nu ska ni få info om mitt husdjur ;)
 
Jag har då en hund som heter Lufsen. Han är en tysk jakt terrie, alltså han är en jakt hund :P Eftersom ingen i min familj jagar så har vi lånat ut honom 2-3 gånger. Han är inte som alla andra jakt hundar för han trivs bäst här inne, han brukar ligga i soffan och ha huvudet på en kudde :) Men när han är ute så är han inte lika snäll som han är inne han är inte agresiv eller så men de som är hund rädd ska inte vistas med honom där ute ;) Jag kom på i sommar att han älskar att hoppa och han hoppar gärna han kan hoppa ett hinder som ligger på 65cm sen blir de för stora eller så måste vi träna lite ;) Han är ca 35-38cm hög så han är inte så stor. Vi tog honom när jag var nio eller skulle fylla nio de var lite som min present ;) Han var lite feg i början och man fick inte röra hans taffar ;) men han hatar att bli klippt och tvättad hahah ;) borstningen står han stel som en pinne och morrar lite. Men om han rymmer så är de inte lätt att få fast honom och kan nafsa. Han fyllde 6år nu i november :) Vi tog honom när han var 5 månader så de var ett tag sen :) Men han liknar inte den vanliga terrien eftersom han är långhårig och terrier brukar ha kort päls :P
Här kommer lite bilder på honom :)
Hehe de blev visst en bild bomb på honom ;)
//Sofia

Dag 9 mina fovortifilmer

Här kommer dag 9 mina favoritfimlmer Dessa filmer tycker jag är rätt så bra de är dock hästfilmer men för er som gillar hästar rekommenderar jag dessa filmer finns två till av denna serie..
Sen tycker jag att filmen Älska mig är en bra film den är baserad mot mobbning denna rekommenderar jag att ni ska se:
Sen tycker jag att filmen LOL är en rätt så bra film den tycker jag ni ska kolla ;)
//Sofia

Dag 8 mina fovoritserier

Här kommer dag 8 mina favoritserier:
Jag gillar The OC den är bra så den brukar jag kolla på.
Sen gillar jag 2½men jag har denna film ;) //Sofia

Dag 7 konserter jag har varit på

Dag 7 konserter jag har varit på. Här kommer de.
Min första konsert var när Carola Häggkvist besökte Jakobstad för flera år sen. Där fick jag även en autograf av henne ;)
Min andra konsert var när Diggiloo var till Malax år 2008. Där fick jag Nanne Grönvalls och Molly Sandéns autograf kort. :) Sen har jag varit på när 3 körer sjunger för inte så länge sen i Jakobstad.
Nästa konsert är när Eric Saade kommer till Jakobstad i Mars :) //Sofia

Strid med datorn

Jag försöker att få min dator att samarbeta med mig men de går inte så bra kan jag säga ;) Så de tar en stund innan jag får upp 20 dagars listan ska prova starta om datorn och se om de hjälper. Tänkte ta och byta ut dag 7 till: konserter jag har varit på istället för Helsingfors resan eftersom jag inte vet vad jag skulle berätta om den... Tråkigt tåg, shopping, hala trottoarer, god mat de var typ de. Skulle ha varit en annan sak om vi skulle ha besökt nåt ställe eller varit på en mer intressantare resa kanske utomlans men nu var de ju inte utomlans vi var. :/ Men kanske vi ska någonstans i sommar så har jag nåt att informera om ;) Får hålla tummarna :) Nu ska jag fortsätta strida med datorn vem kommer att vinna de är frågan ;)
Jag saknar dig fortfarande <3 //Sofia

På väg hem

Nu är jag på väg hem. Jag sitter just nu i bussen. Vi ska skriva ett slutarbete i modersmål och jag har ingen aning om vad jag ska skriva om så om ni har tips så kommentera gärna för jag har brist på idéer. Så snälla hjälp mig. När jag kommer hem så ska jag uppdatera bloggen.

I skolan

Just nu är jag i skolan kom niss från maten. Idag ska jag skriva 20 dagars listan de dagar jag hoppat över. Nu ska vi ha modersmål. Sen geografi och sen hem :) //Sofia

Följ mig på blogvin

Nu har jag skaffat blogvin så det är bara att klicka högst upp i högra spalten så följer ni mig på blogvin. Om ni vill så följer jag gärna era bloggar också bara att kommentera så börjar jag även följa dig :) Som sakt så uppdaterar jag bloggen men eftersom min dator och jag inte vill sammarbeta mera så fick jag inte in den nya bakgrunden den blev hela tiden för liten grr.. detta stör mig så enormt. Nåja nu visste ni detta :) Annars så kom jag på att jag har modersmåls läxa hehe ;) Vi ska skriva en insändare om något vi är för eller imot och jaa de går ju sisådär med det haha. Sen ska jag hitta va två saker är till geografin i morgon men nu ska jag stänga av datorn och tv:n och göra läxorna och packa väskan färdigt och sen hoppa i säng ;) Jag har fått lite blogg energi tillbaka så när jag såg statistiken hade stigit så kände jag för att blogga ;) Fråga mig inte varifrån den kom. Annars så vet jag inte om jag hoppar över att berätta om Helsingfors resan eftersom de skulle bli ett så långt inlägg och väldigt ointressant. Men ska se. Kanske har jag lite mer energi till att blogga i morgon så kommer 20 dagars listan upp igen sorry för att jag inte har lakt ut den men ska försöka lägga ut den i morgon när jag är hemma :) Pluspoäng till den som orkade läsa detta :)
//Sofia

Testar...

Jo jag har varit på bingo men vann inget :( Men mamma vann ;) Alexandra var och hjälpa mig med bloggen Tusen tack till dig :) Jag testar lite på bloggen så den är under "renovering" haha så om ni undrar varför de ändrar hela tiden :P Nu ska jag äta en mandarin så jag får insperation ;) hehe Men ni får ha det så bra :)
//Sofia

rihanna - diamonds


Är med och tävlar

Jag är med och tävlar på denna blogg: 
Klicka på bilden för att komma till deras blogg.
//Sofia

hemma

Nu är jag hemma från en tråkig skola.  Just nu sitter jag och äter bröd och fifflar med mobilen ;) Ikväll ska jag på bingo jag är ganska säker på att Alexandra ska med :P Hon ska även hjälpa mig med en sak på bloggen. 
Lite kort om skoldagen. Först hade vi elevhandledning vi skulle träna på att fylla i en ansökan till vart vi vill fortsätta efter nian. Så vi var på mobiler eller vissa använde dator. Andra lektionen hade vi matte vilket var tråkigt som vanligt vi bytte platser, gick igenom nått nytt och jag missade ca 15 min ;) jag var och pratade om vart jag vill söka efter nian. Sen var det lunch. Tredje lektionen hade vi geografi med en vikarie kom fram till att en bok som nästan faller i golvet är roligt när man har geografi. :P Sist hade vi modersmål då skrev vi bara nån insändare men jag ingen inspiration så de sket sig rent utsakt. ;) sån bussen hem. Ja de var min dag ;) Skriver kanske mer senare. Så kommer de att ändras lite på bloggen också.
//Sofia

Ingen lust

Jag hade ingen lust att blogga igår. Så jag har tagit lite paus i bloggandet. I morgon börjar skolan igen så då är det att försöka komma i rutin igen. Nu ska jag bara killa på nån fulm och inre glra så mycket. Jag kanske bloggar mera senare idag får se.
 

Gott nytt år

Ja då var det ett nytt år då. Jag bloggade inte igår för att jag hade annat flr mig. Men jag ska väll blogga nåt inlägg idag. Om jag inte fortsätter med 2 and a half men maraton. Annars är det någon  som vet var man kan ladda ner de flästa fulmerna ifrån?  I så fall kommentera gärna.
fotat från tv:n med mobilen så inte så bra kvalite
//Sofia



RSS 2.0